View Single Post
  #13  
Old 06-01-2006, 16:52
Pascal Pascal is offline
A4993
 
Join Date: May 2001
Location: Belgium, Diest
Posts: 2,462
Smile

Quote:
Originally Posted by Pinzie
Misschien dan maar eens snel afspreken, om zo enkele vragen beantwoord te krijgen...
Zal alvast een paar vraagjes hier erbij zetten:
- Is het haalbaar om deel te nemen met een gewone auto, die gebruikt wordt voor dagdagelijks gebruik, zoals mijn Suzuki Baleno ?
- Heb je speciale uitrusting nodig ervoor, en zoja, welke?
- Heb je een speciale verzekering ervoor nodig, want het is wedstrijdgebonden en op de openbare weg, of voldoet je gewone autoverzekering?
Verdere uitleg die je wilt geven is altijd welkom, en wordt door iedereen die wilt starten altijd geapprecieerd denk ik!

Dank bij voorbaat!

Pinzie
Wij hebben het hele seizoen 2005 gereden met een Audi A2 en/of Smart ForTwo.
Speciale uitrusting hebben wij ook niet. Steeds zijn we in het bezit van het reglement, latje met schaalindicatie, wat kladpapier, een pen, een reservepen en voldoende binnenverlichting. Volgend seizoen nemen we extra mee : een vergrootglas. We overwegen tevens een tripmaster (indien dit in het budget past)
Je BA-verzekering is verplicht. Ook een geldige inschrijving en keuring is noodzakelijk. Voor de rest is het handig dat je verlichting, ruitenwissers en ruitensproeier van goede kwaliteit is . De VAS en/of organisator zorgt voor de nodige verzekeringen en vergunningen.

Misschien nog nuttig om weten : bij de VAS kan je een rittensportvergunning aanvragen. Gewoon aanvragen zonder testen of dergelijke. Je kan echter ook gebruik maken van een dagvergunning. Deze kan je krijgen op de rit waaraan je deelneemt en kost 4 € (in 2005 althans). Nadeel : met een daglicentie scoor je geen punten voor het kampioenschap (als je dit belangrijk zou vinden.

Voila, toch al één en ander verduidelijkt...

Nog vragen ---> shoot...

C U
Reply With Quote